INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
400 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
300 gramų jautienos faršo
3 pomidorai
1 svogūnas
2 šaukštai ryžių
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šlakelis aliejaus
2 česnako skiltelės
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
1 česnakinio batono vienetas
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir sutrintą česnaką, kol suminkštės. Sudėkite faršą, gerai išmaišykite ir kepkite maždaug penkias minutes.
-
Nulupkite pomidorus, supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į keptuvę, įmaišykite pomidorų pastą ir prieskonius. Troškinkite apie dešimt minučių, kol skoniai susijungs.
-
Daržovių ir faršo mišinį perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu pagal pageidaujamą sriubos tirštumą, suberkite ryžius. Virkite maždaug penkiolika minučių, kol ryžiai suminkštės.
-
Į puodą suverskite pupeles, pavirkite dar dvi–tris minutes, kad viskas susimaišytų. Patikrinkite, ar netrūksta druskos.
-
Karštą sriubą patiekite su šiltu česnakiniu batonėliu – mėgaukitės!