INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kambario temperatūros sviesto
100 gramų riešutų (arba razinų)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
-
Moliūgą sutarkuokite smulkesne nei burokine tarka; aš patogiai naudoju virtuvinį kombainą.
-
Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė pabals ir taps labai puri. Įmuškite kiaušinius po vieną, kaskart gerai išsukdami.
-
Tarkuotą moliūgą švelniai nuspauskite, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cinamonu ir gvazdikėliais, trumpai išmaišykite ir įmaišykite į sviesto–kiaušinių plakinį.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir porcijomis įmaišykite į tešlą. Suberkite vanilinį cukrų bei smulkintus riešutus. Tešla turi likti gana tiršta.
-
Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) formą. Kepkite apie 50–60 min., kol paviršius taps sodriai rusvas, o į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas išeis sausas.
-
Ištraukę palikite formoje 10 min., paskui perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. Ragaukite dar šiek tiek šiltą arba atvėsusį – kvapnus ir drėgnas pyragas puikiai dera su puodeliu arbatos. Skanaus!