Traškus trupininis pyragas su mėgstama uogiene – greitas desertas visai šeimai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 8

Tešlai

  • 450 g kvietinių miltų

  • 200 g labai šalto sviesto

  • 150 g cukraus (reguliuokite pagal saldumą)

  • 1 didelis kiaušinis

  • 2 v. š. grietinės arba graikiško jogurto

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. vanilinio cukraus

  • Cukraus pudros pabarstymui

Įdarui

  • 600 g tirštos mėgstamos uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Persijokite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir grietinę. Pirštais trinkite mišinį, kol susidarys rupūs, drėgni trupiniai.

  2. Kepimo skardą išklokite popieriumi. Du trečdalius tešlos paskleiskite skardoje, delnais suformuodami pagrindą ir nedidelius kraštelius. Ant viršaus tolygiai paskirstykite uogienę. Likusius tešlos trupinius užberkite ant uogienės sluoksnio.

  3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol viršus gražiai pagels.

  4. Iškepusį pyragą palikite skardoje bent 30–40 min., kad sutvirtėtų, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.