INGREDIENTAI (6 porcijoms):
-
2 kg šviežių kopūstų
-
1,5 l mėsos sultinio
-
800 g kiaulienos mentės (tinka ir sprandinė)
-
2 morkos
-
1 didelis svogūnas (arba 2 mažesni)
-
3 šaukštai pomidorų padažo
-
prieskoniai mėsai (pagal skonį)
-
džiovintos prieskoninės žolelės (pagal skonį)
-
lydyto sviesto (kiek reikia kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS (trukmė – virš 1 val.):
-
Kopūstą supjaustykite norimo dydžio juostelėmis. Perpilkite karštu vandeniu, kad suminkštėtų, ir suberkite į dubenį.
-
Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite.
-
Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite.
-
Įkaitinkite puodą, įdėkite truputį lydyto sviesto. Sudėkite svogūnus, apkepkite, tuomet dėkite mėsą ir kepkite dar keletą minučių. Tada suberkite morkas, viską kartu patroškinkite apie 10 minučių.
-
Į tą patį puodą sudėkite kopūstus (jų iš pradžių atrodys daug, bet jie greitai sumažės troškinimo metu), berkite prieskonines žoleles, supilkite sultinį. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies 20–25 minutes.
-
Kai kopūstai suminkštėja ir jų kiekis sumažėja, pasūdykite, sudėkite pomidorų padažą, dar kartą uždenkite ir virkite dar apie 30 minučių, kartais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad nesviltų.