Švelni kreminė moliūgų–morkų trinta sriuba

moliūgų–morkų trinta sriuba

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 600 g morkų

  • 600 g moliūgo (sverto be žievės ir sėklų)

  • daržovių sultinio – tiek, kiek reikia

  • 1 svogūnas

  • 2 valg. š. sviesto

  • žiupsnelis malto muskato

  • druskos – pagal skonį

  • pipirų – pagal skonį

Bendra trukmė – apie 30 min.

  1. Paruoškite daržoves. Svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite griežinėliais, o moliūgą – nedideliais kubeliais.

  2. Kepimas. Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės ir lengvai pagels. Įdėkite morkas bei moliūgą, maišydami kepkite dar 3–4 min.

  3. Virkite. Daržoves užpilkite sultiniu taip, kad skystis siektų maždaug du trečdalius jų aukščio. Uždenkite ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20 min., kol daržovės taps visai minkštos.

  4. Sutrinkite. Nukelkite puodą nuo ugnies ir elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos, švelnios konsistencijos. Jei reikia skystesnės sriubos, įpilkite dar sultinio ar vandens; jei norite ypatingo kremiškumo, įlašinkite šlakelį grietinėlės ar kokoso pieno.

  5. Pagardinkite. Įmaišykite druską, pipirus ir žiupsnelį malto muskato. Dar kartą trumpai užvirkite, kad prieskoniai susijungtų.

  6. Pateikimas. Pilkite į dubenėlius, papuoškite žalumynais ar srovėle grietinėlės. Skanaus!