Purūs cukinijų ir varškės blynai – vasaros lengvumas lėkštėje

Purūs cukinijų ir varškės blynai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 200 g varškės

  • 200 g tarkuotos cukinijos (nusausinto svorio)

  • 1 kiaušinis

  • 2 v. š. miltų (tinka ir kitų grūdų)

  • Sauja smulkintų krapų

  • 1 česnako skiltelė

  • Druskos – pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

Kepimui

  • Šlakelis aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – apie 30 min.

  1. Cukinijos paruošimas. Stambia tarka sutarkuokite cukiniją, pabarstykite žiupsniu druskos ir palikite 5–10 min., kad ištrauktų skysčio. Tada tarkius stipriai nuspauskite rankomis ar marlėje.

  2. Tešla. Į dubenį suberkite nusausintą cukiniją, varškę, įmuškite kiaušinį. Įmaišykite miltus, krapus, suspaustą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite – ji turi būti tiršta, bet lengvai krintanti nuo šaukšto.

  3. Kepimas. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu dėkite nedideles porcijas tešlos ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol apačia gražiai parus. Apverskite ir apkepkite antrą pusę, kad blyneliai būtų auksiniai ir iškepę viduje.

  4. Patiekimas. Patiekite karštus su graikišku jogurtu, grietine ar lengvu česnakiniu padažu.