INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
4 stiklinės kvietinių miltų
-
2 stiklinės vandens
-
2 kiaušiniai
-
Sauja razinų
-
2 v. š. cukraus
-
2 v. š. aliejaus (+ kepimui)
-
2 a. š. šlapių mielių
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Mielių užmaišymas. Vandenį pašildykite iki maždaug 35 °C – jis turi būti maloniai šiltas, ne karštas. Mieles sutrinkite su cukrumi, užpilkite vandeniu, išmaišykite, suberkite 3 stiklines miltų ir dar kartą išmaišykite. Dubenį pridengkite ir palikite šiltoje vietoje apie valandą, kad masė pakiltų.
-
Razinos. Užpilkite razinas verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, nusunkite ir nusausinkite.
-
Tešlos užbaigimas. Į pakilusią tešlą įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, suberkite likusius miltus ir paruoštas razinas. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa, tiršta tešla.
-
Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite trupinį aliejaus. Šaukštu semkite tešlą ir dėkite porcijomis. Kai paviršiuje pasirodys burbuliukai, blynelius apverskite ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės.