Purūs blynai su kefyru – tobuli pusryčiams ar greitam užkandžiui

Purūs blynai su kefyru

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 250 ml kefyro

  • 230 g kvietinių miltų

  • 1 kiaušinis

  • 0,5 šaukštelio sodos

  • Cukraus – pagal skonį

  • Aliejaus – kepimui, kiek reikia

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus ir viską gerai išmaišykite. Įberkite dalį miltų ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

  2. Kitame dubenyje sumaišykite likusius miltus su soda. Šį mišinį suberkite į pagrindinę tešlą ir kruopščiai išmaišykite – svarbu, kad soda visiškai sureaguotų.

  3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlą dėkite šaukštu ir kepkite ant silpnos ugnies – blynai greitai skrunda, tad svarbu jų neperkepinti.

Patarimai:

Jei norite dar purenesnių blynų, kefyrą galite truputį pašildyti. Aš dažniausiai to nedarau – net ir be šildymo blynai pakankamai purūs.