INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
250 ml kefyro
-
230 g kvietinių miltų
-
1 kiaušinis
-
0,5 šaukštelio sodos
-
Cukraus – pagal skonį
-
Aliejaus – kepimui, kiek reikia
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
-
Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus ir viską gerai išmaišykite. Įberkite dalį miltų ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
-
Kitame dubenyje sumaišykite likusius miltus su soda. Šį mišinį suberkite į pagrindinę tešlą ir kruopščiai išmaišykite – svarbu, kad soda visiškai sureaguotų.
-
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlą dėkite šaukštu ir kepkite ant silpnos ugnies – blynai greitai skrunda, tad svarbu jų neperkepinti.
Patarimai:
Jei norite dar purenesnių blynų, kefyrą galite truputį pašildyti. Aš dažniausiai to nedarau – net ir be šildymo blynai pakankamai purūs.