Česnakinės krevetės su sviesto ir žalumynų užuomina – vos per 20 minučių!

Česnakinės krevetės

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2

  • 400 g krevečių (naudotos tigrinės, kiekis – apytikslis)

  • 1 žalia citrina

  • 3 česnako skiltelės (apytikriai)

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

  • Nedidelis pundelis šviežių žalumynų (kalendros, krapų ar petražolių)

  • Sviesto – pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Česnaką smulkiai sukapokite.

  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite česnaką ir pakepinkite apie minutę, kol pasklis kvapas – bet neperkepkite, kad nesudegtų.

  3. Įdėkite krevetes ir kepkite jas po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps rausvos. Per ilgas kepimas gali padaryti jas guminėmis, tad stebėkite.

  4. Žalią citriną supjaustykite skiltelėmis, žalumynus susmulkinkite.

  5. Krevetes sudėkite į lėkštę, pridėkite citrinos, pabarstykite žalumynais. Prieš valgydami, išspauskite šviežių sulčių iš citrinos skiltelių ant krevečių.

  6. Skanauta su mango–čili padažu ir dviejų rūšių namine adžika – labai dera!