INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
-
400 g krevečių (naudotos tigrinės, kiekis – apytikslis)
-
1 žalia citrina
-
3 česnako skiltelės (apytikriai)
-
Šlakelis alyvuogių aliejaus
-
Nedidelis pundelis šviežių žalumynų (kalendros, krapų ar petražolių)
-
Sviesto – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
-
Česnaką smulkiai sukapokite.
-
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite česnaką ir pakepinkite apie minutę, kol pasklis kvapas – bet neperkepkite, kad nesudegtų.
-
Įdėkite krevetes ir kepkite jas po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps rausvos. Per ilgas kepimas gali padaryti jas guminėmis, tad stebėkite.
-
Žalią citriną supjaustykite skiltelėmis, žalumynus susmulkinkite.
-
Krevetes sudėkite į lėkštę, pridėkite citrinos, pabarstykite žalumynais. Prieš valgydami, išspauskite šviežių sulčių iš citrinos skiltelių ant krevečių.
-
Skanauta su mango–čili padažu ir dviejų rūšių namine adžika – labai dera!