Ingredientai (6 porcijoms): 750 g svogūnų 2 l jautienos sultinio 1 stiklinė balto vyno 50 g sviesto 3 valgomieji šaukštai miltų 3 česnako skiltelės 3 […]
Purios mielinės bandelės su karštai rūkyta šonine ir svogūnų įdaru
INGREDIENTAI Porcijų skaičius – 8 Tešlai 500 g kvietinių miltų 250 ml pieno 1 kiaušinis 2 v. š. cukraus 7 g sausų mielių ⅓ a. […]
Autentiškas naminis kimči: traškus, aitrus ir kupinas skonio
Ingredientai: Vienas didelis Pekino kopūstas (apie 1 kg) 70–80 g paprastos (ne joduotos) druskos 300 g korėjietiškų baltųjų ridikų (galima keisti ar maišyti su morkomis) […]
Sotus baklažanų laiveliai su sūriu užkeptu mėsos įdaru
INGREDIENTAI Porcijų skaičius – 4 2 baklažanai 300 g kiaulienos faršo 250 g pomidorų (tinka ir konservuoti) 1 didelis svogūnas 100 g fermentinio sūrio 3 […]
Kremiška orkaitėje kepta lašiša su česnaku ir žolelėmis
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 4 600 g lašišos filė (4–5 gabaliukai) 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių (arba 2 česnako skiltelės) 1 arbatinis šaukštelis itališkų ar provanso […]
Traškūs kinų stiliaus vištienos kąsneliai „Guo Bao“ su saldžiarūgščiu padažu
INGREDIENTAI Porcijų skaičius – 2 Vištiena 300 g vištienos filė Apvoliojimui 50 g kukurūzų krakmolo Marinatui 1 v. š. sojų padažo 1 a. š. acto […]
Švelni kreminė moliūgų–morkų trinta sriuba
INGREDIENTAI Porcijų skaičius – 4 600 g morkų 600 g moliūgo (sverto be žievės ir sėklų) daržovių sultinio – tiek, kiek reikia 1 svogūnas 2 […]
Sultingi Kėdainių bulviniai blynai su faršo širdimi
INGREDIENTAI Porcijų skaičius – 2 Tešlai 6 didelės bulvės 2 kiaušiniai ½ svogūno 2 v. š. miltų Druska pagal skonį Įdarui 300 g faršo ½ […]
Gaivi saldžiarūgštė agurkų ir svogūnų mišrainė žiemai
INGREDIENTAI Kiekis – apie 8–9 litrus mišrainės 4 kg agurkų 1,5 kg svogūnų 200 ml 9 % acto 200 ml aliejaus 200 g cukraus 3 […]
Purių mielinių blynų klasika su razinomis
INGREDIENTAI Porcijų skaičius – 4 4 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės vandens 2 kiaušiniai Sauja razinų 2 v. š. cukraus 2 v. š. aliejaus (+ […]