Ingredientai (2 batonams) 500 g kvietinių miltų (apytikriai, gali prireikti truputį daugiau ar mažiau) 1 stiklinė šilto vandens 8 šaukštai aliejaus 1 šaukštas cukraus 7 […]
Grietinėlės-pieno panakota su vasaros uogų užpilu
Sudedamosios dalys Porcijų kiekis – 6 500 ml grietinėlės (tinka ir liesesnė, ir 35 %) 500 ml pieno 2 šaukštai cukraus (reguliuokite pagal saldumą) 20 […]
Marinuoti agurkai su medumi ir ciberžole žiemai
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 4 (apie 4 × 0,75 l stiklainiukai) 1 l vandens 150 ml 9 % acto 100 g cukraus 2 valg. š. druskos […]
Greitas tajų vištienos karis su daržovėmis
Ingredientai Porcijų skaičius: 4 (apie 4 × 0,75 l stiklainiukai) 1 l vandens 150 ml 9 % acto 100 g cukraus 2 valg. š. druskos […]
Kreminė braškinė panna cotta su želė sluoksniu
Ingredientai Porcijų skaičius: 6 Grietinėlės sluoksniui: 500 ml riebios grietinėlės (35 %) 120 ml pieno 60 g cukraus 8 g želatinos (apie 2 arbat. š.) […]
Purus vištienos kugelis su svogūniniu pieno padažu
Ingredientai Porcijų skaičius: 6 2 kg bulvių (apie pusę senų, pusę naujų) 500 g vištienos filė 250 ml karšto pieno 2 kiaušiniai 2 svogūnai prieskoniai […]
Traški turkiška baklava su pistacijomis ir graikiniais riešutais
Ingredientai Porcijų skaičius: 12 454 g filo tešlos Pertepimui: 250 g ghee sviesto (arba skaidrinto) Įdarui: 210 g graikinių riešutų 160 g nesūdytų pistacijų be […]
Purūs plikyti sausainukai prie arbatos
Ingredientai Porcijų skaičius: 60 4 kiaušiniai 125 ml pieno 125 ml vandens 100 g sviesto 120 g miltų 70 g cukraus ¼ a. š. druskos […]
Tradiciniai bulviniai cepelinai su mėsos įdaru
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 8 12 žalių bulvių 3 virtos bulvės druska pagal skonį Įdarui 500 g maltos mėsos 1 svogūnas druska, maltas juodasis pipiras pagal […]
Perlinių kruopų troškinys su minkšta mėsa
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 4 200 g perlinių kruopų (išmirkyti per naktį) 300 g kiaulienos sprandinės (arba kitos mėgstamos mėsos) 400 ml vandens arba sultinio 2 […]